De dappere dames van het Durgerdamhof

Al heel wat jaren wonen Hennie, Ans en Evi aan de Durgerdamhof en Leyweg. De laatste jaren is er wel het een en ander veranderd in de flat en de buurt. In de omgeving, vooral Durgerdamhof, staan regelmatig blowende jongeren. Er liggen ook dikwijls lachgaspatronen op straat.

De dames aan het woord:

“Dat alles geeft toch wat onrust soms. Ans spreekt ze soms aan en vraagt of ze vooral het afval (zoals lege blikjes enzo) in de vuilcontainer willen doen. Meestal gebeurt dat dan wel.

Enkele jaren geleden was er nog een bewonerscommissie en waren de contacten met de buren hechter.

Als er een nieuwe bewoner kwam kregen wij van de verhuurder de mutatie door. Ans stuurde dan een welkomstkaartje aan de nieuwe bewoner. En zo waren de contacten hechter. De laatste jaren is er veel verloop mede ook door de verandering van de regels rondom de inkomensgrens, door overlijden en huurconflicten. De mutaties worden niet meer doorgegeven aan de commissie. Dat is wel erg jammer vinden we.  Vanuit HaagWonen wordt er minder sociaal geïnvesteerd. De woningtoewijzing zou anders moeten.

Soms zij er problemen in de flat en de dames proberen dat zelf op te lossen. Hennie is daar goed in, ze weet altijd de goede snaar te raken. Evi van de flat Leyweg is onze steun en toeverlaat met het organiseren van de koffie ochtenden.

Met de wijkagent van bureau Zuiderpark hebben we goede contacten, dat is fijn en geeft toch een gevoel van veiligheid. We kunnen altijd bellen als er problemen zijn.

Maar zo langzamerhand groeide er bij ons ook het idee om een ontmoetingsplek voor bewoners e.o. te realiseren.

De stichting Mooi gaf een tip: Fonds 1818 viert het 200 jarig bestaan en ondersteunt initiatieven van bewoners. Geweldig initiatief !

Na contacten en gesprekken over en weer beloonde Fonds 1818 het idee van de dames Hennie, Ans en Evi. Ook HaagWonen deed ook nog een “duit” in het zakje. Na hard werken werd de wildernis omgetoverd tot en leuk ontmoetingsplekje voor de buurt. Het is nog niet helemaal af; De hekjes moeten nog gebeitst en ook komt er een mooi bankje, daar willen we de lokale ondernemers voor strikken.

Laat de zomer nu maar komen!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *