Meedoen

Wil je meedoen? Wil je jouw initiatief ook op deze website laten zien?
Stuur een mail naar initiatief@haagsezorgkracht.nl

Informatie en tips

Steunpunten voor ouderen en hun mantelzorgers op 35 locaties in de stad:

http://www.haagsontmoeten.nl/

********************************************************************

Geld nodig voor je ideeën? Er zijn veel mogelijkheden!

Kijk bijvoorbeeld op Voor je Buurt – hulp bij crowdfunding

of Verrijk je Buurt  – kleine bijdragen voor buurt projecten van Fonds1818

 

*******************************************************************

inspiratiewijzer-lokaal-samenspel [MOV-12736675-1.2]

Auteurs: Koot, M.; Mierlo, T. van (LSA), Bruijn, D. de, Cadat, M., Nourozi, S. (Movisie), Jong, F. de, Meijer, M. de, Turnhout, S. (Vilans).

Steeds meer bewoners willen zelf zorg en ondersteuning organiseren in hun eigen wijk of dorp. Om dat goed en met plezier te kunnen doen is het belangrijk om goed samen te (kunnen) werken met gemeenten en aanbieders van zorg en ondersteuning. En: er valt nog veel te winnen!

Om meer zicht te krijgen op de valkuilen en successen van deze samenwerking zijn Movisie, LSA en Vilans een aantal living labs ‘Lokaal samenspel’ gestart. Korte trajecten waarin alle partijen samenkomen om te praten over die samenwerking tussen burgerinitiatieven op het gebied van zorg en welzijn (die ook taken willen overnemen van de huidige aanbieder), de gemeente en de zorgorganisatie. In deze inspiratiewijzer lees je over de praktijk van deze living labs, met daarbij tips over hoe de samenwerking productiever kan worden vormgegeven. Je vindt in de inspiratiewijzer ook een aantal praktische werkvormen om zelf mee aan de slag te gaan. We hopen dat je ervan leert en dat het inspireert!