Groepswonen door Ouderen – Wateringse Hof

Wie zijn wij?
Een woongroep van 55-plussers en ouderen. Wij hebben 24 riante ruime 4-kamer appartementen in sociale huursector. Is uw inkomen (alleenstaand) meer dan 22.100 euro bruto? Of heeft u samen tussen de 30.000 en 36.155 euro bruto per jaar? Dan kunt u in aanmerking komen voor een woning. U heeft een IB-60 verklaring nodig en deze moet u overleggen bij Staedion, onze verhuurder.

Maar waar zijn wij naar opzoek?
Toekomstige buren die sociaal zijn ingesteld. Daarmee bedoelen we dat je iets voor je medebewoners over wilt hebben. Bijvoorbeeld tijdens ziekte. Let op, het gaat absoluut niet om verzorgtaken. Denk meer aan een boodschapje doen, of langskomen voor een praatje. Ons streven is dat niemand bij ons zich eenzaam voelt.

Wat hebben wij u te bieden?
Een geweldige groep bewoners die stuk voor stuk positief in het leven staan. En allemaal bereid zijn om iets voor een ander te doen. Ook doen wij veel gezamenlijke activiteiten. Je kan bij ons gezellig kaarten en biljarten. Daarnaast is er een keer in de week een koffieochtend en om de week op zaterdagmiddag een borreluur met iets lekkers. Ook doen wij veel aan eenzaamheidbestrijding, door koren uit te nodigen voor een optreden. Dit doen wij vaak met een maaltijd vooraf. Ook zijn er bij ons regelmatig activiteiten als een paasbrunch, diverse gezellige avonden of een bingo met mooie prijzen. Of het Sinterklaasfeest. En het jaar sluiten wij af met ons bekende kerstdiner. Wij beschikken over een mooie ontmoetingsruimte, ‘De Rank’ geheten, waar alles plaatsvind. Hier beschikken wij over alle comfort. Ook hebben wij fijne bewoners die altijd weer klaarstaan. Om voor de bewoners het een en het ander te doen. Zodat het altijd weer een feestje is bij ons. Ook hebben een mooi jaarprogramma, kijk maar eens in onze agenda op de website.

Veiligheid is bij ons heel belangrijk!
Zo hebben wij allemaal een camera in onze voordeur zodat je altijd kunt zien wie er aanbelt. Verder is ons complex beveiligd en beschikken wij over een afgesloten parkeerplaats. Dus veiliger kan bijna niet.

Wij zijn altijd opzoek naar toekomstige buren!
Staat u positief en actief in het leven? En sluiten uw normen en waarden aan bij die van ons? Dan past u zeker bij ons. Bent u al nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op, wellicht kunnen we een moment afspreken waarop u langs kunt komen om het complex en onze woongroep van dichtbij te bekijken. Via de pagina ‘contact’ kunt u onze gegevens vinden. Bezoek ook het archief op onze website zodat u kunt zien wat wij allemaal hebben gedaan.

Welke faciliteiten zijn er in de buurt?
Op de eerste plaats is er een geweldig winkelcentrum aan de overkant van het gebouw. Daar kunt u uw dagelijkse boodschappen doen. De apotheek op de hoek is ook erg makkelijk. Met tram 17 bent u binnen 10 minuten in winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk, zodat u fijn kunt winkelen. Ook tram 16 stopt voor de deur en ook bus 37 zo naar het Leyenburg ziekenhuis. Verder is er een goede verbinding naar Kijkduin, waar u fijn uit kunt waaien aan de kust. En oom met de auto bent u binnen 5 minuten op de grote weg en op het Prins Clausplein. Wie van fietsen houdt, kan zijn hart ophalen, met fijne fietspaden door het naburige Westland en Midden-Delfland. En als u even wilt winkelen, dan is Delft een aanrader. Zeker het oude centrum is de moeite waard. Elke donderdag is daar de gezellige markt. U stapt voor de deur op bus 37 en binnen 10 minuten bent u daar. Verder zijn er ook mooie wandelroutes door de wijk en in de groene omgeving, evenals plekken om te vissen.

Website: wateringsehof.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *