PEP Helpdesk: Loop binnen met je vraag!

  • Hoe schrijf ik een projectplan?
  • Hoe kan ik samenwerken met de gemeente?
  • Hoe vergroot ik mijn professionele netwerk?
  • Hoe kom ik aan een ruimte?
  • Hoe werf ik vrijwilligers en wat kan ik ze bieden?

Voor al deze vragen kun je terecht bij de PEP Helpdesk tijdens het inloopspreekuur op maandag- en woensdagmorgen. Communicatieadviseur Sophie van Eck: “Tijdens het eerste contact met de helpdesk gaat een ervaren en speciaal hiervoor opgeleide vrijwilliger met je inventariseren wat je vraag is. Soms kan je vraag direct beantwoord worden met informatie of praktische tools of tips. Jan van Heusden is werkzaam bij de Helpdesk, lees hier zijn verhaal: “PEP nodig? Kom maar binnen met je plan!”

Advies op maat
“Wanneer je vraag iets complexer is, word je gekoppeld aan een adviseur die je een-op-een gaat begeleiden. Onze adviseurs hebben verschillende expertisegebieden,zie bij de beschrijving hieronder. Het is wel belangrijk om te weten dat PEP je tijdens het hele proces kan adviseren, maar we gaan het niet voor je doen. Wel kunnen we je helpen om een vrijwilliger te zoeken die iets voor je kan doen,via onze vrijwilligersvacaturebank www.denhaagdoet.nl Voor het zoeken van vrijwilligers hebben we veel tips. Sommige organisaties hebben een vrijwilligersvacature van 32 uur. Het is niet verwonderlijk dat daar geen mensen op af komen. Het werkt vaak veel beter als je het opknipt. Met een website kun je bijvoorbeeld verschillende mensen zoeken voor de teksten, het uitzoeken van het beeldmateriaal en de techniek. Dan blijf je natuurlijk met de coördinatie zitten, dat gaat je toch tijd kosten. Maar we kunnen wel adviseren en meedenken. Misschien kun je zelfs wel een vrijwilliger zoeken die dat coördinatiewerk gaat doen. Dit is een voorbeeld van wat we kunnen doen.”

“Ook hebben we de Helpdesk facebookgroep, waar mensen hun vragen kunnen stellen. Daar zitten naast de helpdeskmedewerkers en adviseurs, veel mensen van maatschappelijke  organisaties op. Wat wij hopen is dat de mensen uit de groep ook elkaar gaan helpen.“

Alles rond vrijwilligers
“Naast een vrijwilligersvacaturebank, biedt PEP allerlei (online) cursussen en kennisdossiers aan. Voor Haagse maatschappelijke organisaties zijn bijna alle diensten gratis. Wij helpen veel organisaties met hun vrijwilligersbeleid,waarover we een e-learningprogramma en een kennisdossier hebben. Wij kunnen organisaties begeleiden naar de certificering van een keurmerk: het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties of het landelijke keurmerk Goed Geregeld.
Nog een tip, Haagse vrijwilligers zijn in principe automatisch verzekerd via deHaagsePolis. We hebben een kennisdossier over deze vrijwilligersverzekering, die overigens ook voor mantelzorgers is.
Voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties bieden we een-op-een coaching door ervaren bestuurders. Om te weten of je daarvoor in aanmerking komt, kun je online de PEP-scan doen.
Heb je andere vragen? Bel ons even of kom langs bij de Helpdesk.”

PEP Helpdesk
Inloopspreekuur: maandag en woensdag van 10 u tot 13 u. Kijk op www.pephelpdesk.nl voor actuele openingstijden.
Overige dagen ben je welkom op afspraak.
bel: 070 – 302 44 44
mail: helpdesk@pepdenhaag.nl

Handige links:

Beknopt overzicht van aanbod PEP

Vrijwilligersacademie (ook trainingen en e-learnings voor bestuurders):

E-book Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties

Den Haag Doet Vacaturebank

PEP medewerkers

Pauline van der Valk, Adviseur vrijwillige inzet
(projecten o.a. Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties, Kennisbank, advies op maat)

 

 

 

Tim ’S Jongers, Coördinator kenniscentrum
(projecten o.a. PEP Café, PEP Talk, leergang Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie, boek Effectief besturen van vrijwilligersorganisaties)

 

 

Abderrahim Kajouane, Senior adviseur diversiteit
(projecten o.a. Helpdesk, training Interculturele communicatie en advies op maat)

 

 

 

Marjan Volkering, Programmacoördinator Informele (mantel)zorg
(projecten o.a. DenHaagMantelzorg.nl)

 

 

 

Aysien Zondervan, Adviseur Informele (mantel)zorg
(projecten o.a. Haagse Stage, workshops Fondsenwerving, Projectplan schrijven, Pitch jouw idee)

 

 

 

Alle PEP’ers

 

 

 

 

Vrijwilliger van de Helpdesk

 

 

 

Medewerkers en vrijwilligers van de Vrijwilligersvacaturebank en Helpdesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *