Financiering van jouw bewonersinitiatief, tips en trucs

Voor de start van een bewonersinitiatief zijn vaak relatief makkelijk gelden te vinden. Maar hoe creëer je als bewonersinitiatief op de langere termijn een gezonde financiële basis? Hoe krijg je je activiteiten of projecten gefinancierd? Daar komt het vraagstuk naar financieringsbronnen om de hoek kijken. In deze handreiking geeft NLZVE (Nederland Zorgt Voor Elkaar) hiervoor een aantal handvatten. Dit zijn geen gegarandeerde succesformules. Maar in combinatie met een goed doordacht plan, een gedegen verkenning van de markt en de mogelijke financiers, and last but not least, creatief en flexibel denken gaan ze jouw bewonersinitiatief enorm helpen.

INHOUD
In deze handreiking zijn twaalf financieringsbronnen beschreven. En er worden suggesties gedaan voor concrete acties die je kunt ondernemen naar mogelijke financiers. En tenslotte nog wat meer verdieping met een beschrijving van het speelveld waarbinnen bewonersinitiatieven als die van jou opereren.

VRAGEN?
Heb je na het lezen van deze handreiking nog vragen? Of wil je sparren over de financiering van jouw initiatief? Neem contact op met de NLZVE Helpdesk West Nederland, Karlijn van Arkel (karlijn.vanarkel@nlzve.nl) of Christien Innikel (christien.innikel@nlzve.nl).

Download hier het inspiratieboekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *